Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ (από mail φίλου)


Ήταν μια φορά στις ΗΠΑ ένας άνεργος που έψαχνε για δουλειά. Πήγε, λοιπόν στη microsoft και ζήτησε να τον προσλάβουν ως καθαριστή. Ο προϊστάμενος, τον έβαλε να κάνει μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων του και τα πήγε καλά. Κατόπιν του πήρε τη συνηθισμένη συνέντευξη (interview) και αφού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος του είπε:

-Με μεγάλη μας τιμή σας ανακοινώνουμε ότι η Microsoft είναι πρόθυμη να σας προσλάβει. Δώστε μας το email σας για να σας στείλουμε ένα έντυπο να συμπληρώσετε και να σας πούμε πότε και πού θα πρέπει να παρουσιαστείτε.

-Αχ, ξέρετε δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι μου και φυσικά ούτε και email.

-Τι!!!! Δεν έχετε email κι έχετε το θράσσος να ζητάτε εργασία στη Microsoft!!!! Αν δεν έχετε email κύριε για τη Microsoft δεν υπάρχετε.

Απελπισμένος ο άνθρωπος φεύγει. Στη τσέπη του είχε μόνο 10$. Πήγε λοιπόν στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε ένα καφάσι με 10 κιλά ντομάτες. Αφού γύρισε από σπίτι σε σπίτι πούλησε τις ντομάτες και διπλασίασε το κεφάλαιο. Αφού επανέλαβε το αυτό άλλες τρεις φορές έφτασε τα 160$. Σκέφτηκε λοιπόν ότι έτσι θα μπορούσε να βγάλει το ψωμί του και έκανε κάθε μέρα αυτή τη δουλειά. Σηκωνόταν όλο και πιο νωρίς το πρωί και επέστρεφε όλο και πιο αργά πολλαπλασιάζοντας συνεχώς το κεφάλαιό του. Κάποια στιγμή αγόρασε καρότσι, αργότερα φορτηγό μέχρι που έφτασε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τροφίμων των ΗΠΑ. Αποφασίζει, λοιπόν, να κάνει μια ασφάλεια ζωής γι'αυτόν και την οικογένειά του. Πάει λοιπόν σε έναν ασφαλιστή και αφού συμφώνησαν του λέει ο ασφαλιστής:

-Δώστε μου το email σας να σας στείλω τα έγγραφα που θα συμπληρώσετε.

-Α, ξέρετε, δεν έχω email.

-Δεν έχετε email; Καλά έχετε χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία και δεν έχετε email; Αναρρωτιέμαι τι θα ήσασταν σήμερα αν είχατε και email.

-Καθαριστής στη Microsoft.


ΗΘΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ


1. To ίντερνετ δεν είναι η ιδανική λύση στη ζωή.

2. Αν θες να δουλέψεις σαν καθαριστής στη microsoft φρόντισε να έχεις email.

3. Ακόμα κι αν δεν έχεις email, αν δουλέψεις σκληρά μπορείς να γίνεις εκατομμυριούχος

4. Αν έχεις email έχεις περισσότερες πιθανότητες να γίνεις καθαριστής παρα εκατομμυριούχος.

3 σχόλια:

Spitogata είπε...

Τώρα εμένα γιατί η ιστορία του κεφαλαίου της ντομάτας μου φαίνεται λίγο μούφα?

Το παν στην ζωή είναι η σωστή επιλογή...ή την κάνεις εσύ ή την κάνουν οι άλλοι!

ellinikos...diplos είπε...

Ρε σπιτόγατα μην δίνεις τόση σημασία σε ιστορίες από mails. Πάντως η παρατήρηση είναι σωστή.

Υ.Γ, Ωραίο blog

ROLLIGANS είπε...

Εκπληκτικό post! Μπράβο Γιώργαρε!